Szkolna kuchnia lepsza od cateringu
Ania, czw., 2019-01-17 14:51
Estetyka też jest ważna
Z dr Urszulą Paździorek-Pawlik, lekarzem internistą z Tychów, specjalizującą się w tematyce żywienia dzieci, rozmawia Katarzyna Piotrowiak
Od lat zajmuje się Pani sprawami żywienia dzieci, interesuje się Pani też działalnością stołówek szkolnych. Jak dziś szkoły sobie radzą z zapewnieniem posiłków dzieciom – jest lepiej niż przed laty?
– Z moich obserwacji wynika, że jest coraz lepiej, w wielu miejscach organy prowadzące i dyrekcje szkół bardzo się starają, inwestują w nowe kuchnie, dbają o jakość posiłków. Choć trzeba też przyznać, że wiele gmin w kraju zdecydowało się na mniej kosztowną formę zapewniania posiłków w szkołach, czyli catering.
(...)
Cała rozmowa - tylko w Głosie (nr 3, e-wydanie)
Znajdź na stronie
Ostatnie aktualności
Logowanie
Reklama
Nauczyciel Roku 2018
ewydanie.glos.pl
Ostatnie wydania
Kto przegląda
W tej chwili stronę przegląda 0 użytkowników i 333 gości.