Szkolna kuchnia lepsza od cateringu

 

Estetyka też jest ważna

Z dr Urszulą Paździorek-Pawlik, lekarzem internistą z Tychów, specjalizującą się w tematyce żywienia dzieci, rozmawia Katarzyna Piotrowiak

 

Od lat zajmuje się Pani sprawami żywienia dzieci, interesuje się Pani też działalnością stołówek szkolnych. Jak dziś szkoły sobie radzą z zapewnieniem posiłków dzieciom – jest lepiej niż przed laty?

Z moich obserwacji wynika, że jest coraz lepiej, w wielu miejscach organy prowadzące i dyrekcje szkół bardzo się starają, inwestują w nowe kuchnie, dbają o jakość posiłków. Choć trzeba też przyznać, że wiele gmin w kraju zdecydowało się na mniej kosztowną formę zapewniania posiłków w szkołach, czyli catering.

 

 

(...)

 

Cała rozmowa - tylko w Głosie (nr 3, e-wydanie)